Gezonde recepten en gezonde snacks

Gezonde recepten en gezonde snacks, het kan echt!

Gezond afvallen begint met gezonde recepten en gezonde snacks. Als je weet wat je eet zul je snel afvallen en dat buikvet weg zien smelten. Als je echt wilt afvallen zul je ook cardio training moeten volgen en bij voorkeur ook wat spiertraining. Beiden soorten training verbranden energie en calorieën, daarnaast helpt de juiste keuze bij voeding en gezonde snacks je met afvallen en je energiepeil hoog te houden.

Gezonde recepten voor snel afvallen

10 gezonde snacks en buikvet verbranden, 8 kilo per maand!

Acht kilo per maand is twee kilo per week, dat is voor de meeste mensen goed haalbaar mits je deze tien gezonde snacks in je dieet opneemt:

Gezonde Snack 1: Water

Water, is dat een snack? Veel mensen denken honger te voelen terwijl het eigenlijk dorst is! Regelmatig een glas water is een snack die je “honger” stilt en je vocht geeft. Elk uur een glas water is heerlijk. Doe er een schijfje limoen in voor een fris accent en vermijd koolzuurhoudende dranken.

Gezonde Snack 2: Rauwkost

Rauwe groente bevatten heel weinig calorieën. Veel groente die je rauw kunt eten bevatten overigens ook niet zoveel vitamines of andere bouwstoffen, maar iets is beter dan niets. Ze zijn wel uitstekend om je honger te stillen en voorzien je van vocht. Maak een kleurrijke mix van wortels, selderij, tomaatjes, courgette etc.

Gezonde Snack 3: Groentesoep

Water plus groente is groentesoep! Combineer de twee beste gezonde snacks tot één heerlijk gerecht. Voeg niet teveel zout toe, een beetje lekkere kipbouillon maakt de soep wel helemaal af. Beperk je niet tot heldere soepen, probeer bijvoorbeeld eens een keer gazpacho, een lekkere Spaanse soep. Onthoud dat niet elke soep heet gegeten hoeft te worden. Een ouderwetse boerensoep met flinke stukken groente is ook heerlijk!

Gezonde Snack 4: Noten

Een handjevol noten stilt de trek. Noten zitten boordevol eiwitten die perfect passen in een eiwitdieet. Daarnaast leveren ze gezonde vetten en vitaminen. Omdat ze behoorlijk wat calorieën leveren is het aan te raden niet meer dan één handje per keer te nemen.

Walnoten helpen bij veterbanden en snel afvallen

Gezonde Snack 5: Fruit

Fruit is een heerlijk fris tussendoortje. Ze leveren vaak wel veel fruitsuikers die je in een koolhydraat arm dieet niet teveel moet gebruiken. Een appel als tussendoortje is geen probleem maar vermijd heldere sappen. Daar zitten alleen maar de fruitsuikers in zonder de vezels of vitaminen. Een banaan is ook een aanrader, zeker tijdens het sporten.

Gezonde Snack 6: Eieren

In een eiwitdieet mogen eieren niet ontbreken! Eiwitten ofwel proteïnen breken langzaam af in de maag waardoor je langer een verzadigd gevoel zult hebben. In het eigeel zitten gezonde vetten en het “gevaar” van cholesterol blijkt onzin volgens de moderne voedingswetenschappen.

Gezonde Snack 7: Vlees en vis

Dit zijn goede bronnen van eiwitten voor een eiwitdieet. Je spieren zullen sneller herstellen en je maag zal sneller verzadigd raken. Hoewel je vaker zult kiezen voor magere vlees- en visproducten mag je best af en toe wat vettere stukjes eten. Vet is niet per definitie ongezond, het zijn de koolhydraten die omgezet worden en opgeslagen in je buikvet. Je kunt beter verwerkte vleesproducten als worsten vermijden, die bevatten veel toevoegingen, zout en een lagere kwaliteit vlees.

Gezonde Snack 8: Zuivel

Kies voor producten met zo min mogelijk toevoegingen. Het is geen probleem om magere producten te eten maar je kunt toch beter kiezen voor roomboter dan margarine. Magere producten worden overschat, je kunt vaak beter een vet product in een kleinere portie nemen. Dat vult beter en langer. Daarnaast worden juist in “magere” producten vaak suikers toegevoegd. En dat zijn weer koolhydraten.

Gezonde Snack 9: Cracker of Rijstwafel

Met zoveel mogelijk vezels uiteraard. Deze snacks zijn gezond en passen in een koolhydraat arm dieet zolang je ze niet in grote hoeveelheden eet. Beleg ze met frisse groente of een keertje met pindakaas. Beter nog; beleg ze met pindakaas en lekker verse komkommer of selderij. Heerlijk romig en fris!

Gezonde Snack 10: Salade, salade, salade

Of je nu kiest voor een koolhydraat arm dieet, een eiwit rijk dieet of beide, met salades kun je alle kanten op! Begin met frisse ijsbergsla en bouw vanuit daar de meest exotische salades! Een frisse salade met komkommer uit het zuur, radijsjes, geschraapte wortel en selderij bijvoorbeeld, of mozzarella kaasblokjes met walnoten, olijven en een handjevol rozijnen, of misschien een salade met dunne reepjes kipfilet of zalm gecombineerd met eikenbladsla, rucola en verse ananas blokjes. Laat de vette dressing staan en kies voor een frisse yoghurt dressing, balsamico azijn met een beetje olijfolie of hummus. Heerlijk!

Zo kun je gezond en snel afvallen, 4 kilo per maand (of meer)! Met deze 10 gezonde snacks wordt afvallen een culinaire belevenis!